Παγκρήτια Σύσκεψη εν ενεργεία και αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων

 

 

 

3

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η Παγκρήτια Σύσκεψη εν ενεργεία και αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων. Εικοσιτέσσερα σωματεία από την περιφέρεια Κρήτης ενώσαμε την φωνή μας προκειμένου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας ενάντια στη μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών που οδηγούν όλους εμάς και τις οικογένειές μας σε πλήρη εξαθλίωση, σε μεγαλύτερη ανέχεια, στερώντας μας τα βασικά αγαθά μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ρόλο συντονιστή κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης κ. Πέτρος Ζερβάκης και καθήκοντα γραμματέα ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου κ. Μαργαριτάκης Γιάννης.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους μας ανέδειξαν εκ μέρους των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρακούδης Στέλιος, του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Φραγκιαδάκης Απόλλων, του Λιμενικού Σώματος ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Δραμηντινός Γεώργιος, των αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Ν. Ηρακλείου κ. Ουρανός Νίκος και των αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ηρακλείου – Λασιθίου, κ. Καλογεράκης Στάυρος. Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν εκπρόσωποι όλων των σωματείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Την Αρχιεπισκοπή Κρήτης εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος.

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κεγκέρογλου Βασίλειος, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Συντυχάκης Εμμανουήλ καθώς και εκπρόσωποι βουλευτών του Νομού Ηρακλείου.

Την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Α/Υ΄ κ. Μπαριτάκης Εμμανούηλ, το Πυροσβεστικό Σώμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Υ. Κρήτης Αρχιπύραρχος κ. Μαραγκάκης Ιωάννης και ο Διοικητής των Π.Υ. Ηρακλείου Πύραρχος κ. Δαμουλάκης Εμμανουήλ και το Λιμενικό Σώμα, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος κ. Δουβής Ευθύμιος.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπησε κλιμάκιο, αποτελούμενο  από τον Πρόεδρο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Βαγγέλη, ο οποίος τοποθετήθηκε,  τον Αντιπρόεδρο ΒΟΡΓΙΑ Κωνσταντίνο και τα Μέλη ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΡΗΓΌΡΗ,  ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα  και ΠΑΠΑΔΗΜΑ Χριστόφορο.

Την σύσκεψη τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Παττακός Μαρίνος, ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος  ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Γιάννης   και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοργιάς Στέλιος.

 

Ακολουθεί το Ψήφισμα της Παγκρήτιας Σύσκεψης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.