ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αποκατάσταση αδικιών και ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν στα στελέχη των ειδικών μισθολογίων( ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ)  αναδρομικά 1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα είπε τα εξής:

«Δεσμεύσεις που σήμερα είναι πια κάτι παραπάνω από εφικτές καθώς ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει. Καθώς η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο.

Μπορούμε από τώρα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των αδικιών και να επιστρέψουμε ποσά στους δικαιούχους, που παρανόμων παρακρατήθηκαν.
Μέχρι το τέλος του έτους θα καταβάλλουμε σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι δίκαιο και το κάνουμε πράξη».
Περιμένουμε  η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αλλά και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (κρατώντας μικρό καλάθι).
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος  ΟΥΡΑΝΟΣ               Γιάννης  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ