ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΩΝ Ν. 4093

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Διευκρινίζουμε τα εξής, ύστερα από πολλά τηλέφωνα:

σε προηγούμενες ανακοινώσεις , στις Γενικές Συνελεύσεις και σε άρθρα στην ιστοσελίδα, αναλύσαμε διεξοδικά το θέμα. Πάρα πολλά Μέλη μας, έκαναν Αγωγές και ενστάσεις, δικαιώθηκαν και προχωρούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης

1-Στο ερώτημα τι θα πάρω: Έκαστος  Απόστρατος, είναι διαφορετική περίπτωση, με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ  που αφορά ΜΟΝΟΝ αυτόν. Άρα οι πίνακες που έχουν οι εφημερίδες, είναι μια γενική εικόνα και όχι εξειδικευμένη ατομική.

Γενικά, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ τα οφειλόμενα αναδρομικά είναι αυτά που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) , (βλέπε πρόσφατο άρθρο)και αφορούν το υπόλοιπο 50% των μειώσεων που είχαμε, με το Νόμο 4093.Το ΓΛΚ, εξέδωσε ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ , ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ.

Στην ΑΠΟΦΑΣΗ αυτή του Διευθυντή του ΓΛΚ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ

Διαβάζοντας την απόφαση θα το βρείτε αμέσως.

 ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ :65 μήνες
Από τον Αύγουστο 2012-Δεκέμβριος 2017)
-Το 50% αυτών των μειώσεων αποκαταστάθηκε, τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους απόστρατους, με το Νόμο 4307 του 2014 επί κυβέρνησης Ν.Δ.
-Το άλλο 50% οφείλεται και μάλιστα το ΣτΕ έχει δώσει διορία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ρυθμίσει τον τρόπο πληρωμής μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.
Μπορεί λοιπόν ο καθένας να υπολογίσει το δικαιούμενο ποσό:
(1/2 της κράτησης, που  ΔΕΝ αποδόθηκε Χ τους Μήνες)
2-ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ
Σύμφωνα πάντα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, τους επόμενους μήνες. (βλέπε παραπάνω) πιθανόν με δόσεις.
Υπάρχει και περίπτωση ΣΥΜΨΙΦΗΣΜΟΥ που έχει να κάνει με τις νομοθετημένες περικοπές συντάξεων και την κατάργηση των προσωπικών διαφορών από 1ης/1/2019 :να δώσουν πρώτα τα αναδρομικά στις συντάξεις με τις δόσεις  και στη συνέχεια να γίνει κανονικά ο επανυπολογισμός Συντάξεων, με το νόμο Κατρούγκαλου.  Μην επαναπαυόμαστε
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ τις κρατήσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης, που επιβάλλεται σε κύριες συντάξεις ή σε άθροισμα κύριων συντάξεων (μικτά ποσά) άνω των 1.400 ευρώ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ                      Γιάννης ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ