Ο ΕΦΚΑ και τα Ταμεία, απαντούν με Εφέσεις!

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

 
Ο ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ) , κατέθεσαν ήδη ΕΦΕΣΕΙΣ κατά των Πρωτόδικων Αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους για τις περικοπές στις συντάξεις και τα δώρα.
 Ο ΕΦΚΑ έχει καθυστερήσει  ένα μήνα να προσκομίσει τα εκκαθαριστικά των συντάξεων, στα οποία φαίνονται οι περικοπές, τα οποία ζήτησε το δικαστήριο!!!
Στο σκεπτικό των εφέσεων που ασκεί το Δημόσιο και τα Ταμεία,στηρίζεται στο  ότι, τα Πρωτοδικεία αξιολόγησαν εσφαλμένα τις αποδείξεις χωρίς επαρκή αιτιολογία ενώ αν είχε αξιολογήσει ορθώς θα απέρριπτε την αγωγή γιατί οι  διατάξεις των περικοπών, «ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το δημόσιο συμφέρον το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών>>,  επίσης   <<ότι οι περικοπές που έγιναν είναι συμβατές με το Σύνταγμα >>.
Το σκεπτικό των δύο εφέσεων έχει πολλά κενά .Τα πρωτοδικεία ακολούθησαν το σκεπτικό της Ολομέλειας του ΣτΕ υπ’αριθ. 2287-2290/2015 ,έκρινε τις περικοπές αντισυνταγματικές με το σκεπτικό ότι  <<οι συντάξεις μειώθηκαν για πολλοστή φορά χωρίς να υπάρξει μέριμνα για την λήψη άλλων κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης>>.
Μετά την αποσαφήνιση των λεπτομερειών που θα γίνει τις επόμενες μέρες, σε νομικές λεπτομέρειες αναμένεται  καταιγισμός αιτήσεων και αγωγών , που θα προκαλέσει  εφιάλτη για την κυβέρνηση , όπως προκάλεσε και στην προηγούμενη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα εφάρμοζε τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ