Ηλεκρονική αίτηση

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Τα ερωτήματα που δεχόμαστε καθημερινά ,σχετικά με το κείμενο  της Β΄ παραγράφου είναι πολλά.

Κάθε δικηγορικό γραφείο,κάθε εργατολόγος κάθε κανάλι κάθε εφημερίδα,κάθε ιστοσελίδα και Σωματείο, έχει τη δική του άποψη  και το δικό του τέλειο κείμενο!!

Στη Γενική Συνέλευση αναλύθηκε το θέμα με συγκεκριμένα δεδομένα:

-παράλληλη υποβολή χειρόγραφης και ηλεκτρονικής.

-με λιτό περιγραφικό κείμενο

 

Πράγματι στην χειρόγραφη (σύμφωνα και με την άποψη ΡΩΜΑΝΙΑ), έχεις την ευχέρεια να αναπτύξεις το κείμενο και την νομοθεσία.

Όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ , από 12 Νοέμβρη οι αιτήσεις  γίνονται δεκτές  μόνο ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με έγκριτους Νομικούς αυτό είναι  παράνομο (να υπαγορεύσεις δηλαδή στον Πολίτη τον τρόπο άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος του αναφέρεσθαι) αντισυνταγματικό και άρα ανίσχυρο   (ΡΩΜΑΝΙΑΣ)  και πολλοί άλλοι. Ο τελευταίος μάλιστα επιμένει να κατατίθενται  χειρόγραφες οι αιτήσεις.

Ο Κύριος  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Σ  σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤΕΝΑ , παρουσίασε (δες  you tube -ηλεκτρονική αίτηση ΕΦΚΑ), την δική του άποψη:

<<λόγω του ότι οι νόμοι που έγιναν οι περικοπές, κρίθηκαν Αντισυνταγματικοί, με τις υπ” αριθμό 2287-2290/2015, αμετάκλητες Αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρακαλώ να μου επιστρέψετε έντοκα τα παρακρατηθέντα ποσά από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις , τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επίδομα αδείας  και από δω και πέρα να μου καταβάλλετε τις συντάξεις , κύριες και επικουρικές χωρίς περικοπές και τα δώρα Χριστουγέννων -Πάσχα και επίδομα αδείας >>  μάλιστα καλό είναι  να αναφέρεται και το ποσό των  800  ευρώ ανά έτος.(το κείμενο είναι κατά προσέγγιση,γιατί γίνονται παρεμβάσεις).

Όπως διαπιστώνετε , καθημερινά γίνονται τεκμηριωμένες  προτάσεις,εκφέρονται  απόψεις και διαμορφώνεται νέα κατάσταση.

Μπορούμε όμως κάθε μέρα να τροποποιούμε την αίτηση, ανάλογα με τις απόψεις??? Χωρά το πλαισιάκι το κάθε κείμενο??

Μην ξεχνάμε, η αίτηση γίνεται για να παραταθεί η  παραγραφή και να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση.

Για σήμερα το  κείμενο διαμορφώνεται :

 

Παρακαλώ 1)να μου καταβάλλετε έντοκα τα ποσά, τα οποία μου παρακρατήσατε, από το έτος 2013 μέχρι σήμερα,με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012, στην κύρια και την επικουρική σύνταξη, τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επίδομα αδείας, καθότι οι περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές ,με τις υπ’ αριθ. 2287-2290/2015, αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας .Να παύσετε στο εξής τις παρακρατήσεις, στην κύρια και επικουρική μου σύνταξη και να μου καταβάλλετε στο εξής τα δώρα Χριστουγέννων -Πάσχα και επίδομα αδείας (800 ευρώ)ανά έτος  2) Να μου χορηγήσετε βεβαίωση για το σύνολο των παρακρατηθέντων ποσών.Επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου.

Από τις 11 Νοέμβρη, η παράγραφος  Β, δέχεται περισσότερους χαρακτήρες, δηλαδή μεγαλύτερο κείμενο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να διορθώσει την αίτησή του και όποιοι δεν έχουν κάνει ακόμα την αίτηση, μπορούν πλέον να γράψουν το νέο κείμενο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη ενημέρωση των Μελών μας. Είναι όμως αδύνατο καθημερινά σε κάθε εξέλιξη να στέλνουμε μήνυμα ή επιστολή και λίγοι γνωρίζουν τη χρήση των υπολογιστών – ιστοσελίδας.

Ο καθένας  έχει την ευχέρεια να διαμορφώσει το δικό του κείμενο , αρκεί να <<τεκμηριώνει >> το αίτημά του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ                          Γιάννης ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ