Απόφαση ΣΤΕ για Ν.4387/2016

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή υπάρχουν διαδόσεις και πολλά τηλέφωνα Μελών μας  ,ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου 4387/2016 , κρίθηκε Αντισυνταγματικός , από το ΣΤΕ  , διευκρινίζεται ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει εκδοθεί  τέτοια Απόφαση.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Ενωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), πρόεδρος της οποίας είναι ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, αναφέρεται ότι «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης, αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου 4387/2016 σε αρκετά από τα άρθρα του».
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν συζητηθεί στις 4 Οκτωβρίου του 2017 ,προσφυγές φυσικών προσώπων  που είχαν ζητήσει την ακύρωση επιμέρους άρθρων του.
«Οι διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έχουν προ καιρού ολοκληρωθεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως «οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί (μάλιστα και με ισχυρές μειοψηφίες), η καθαρογραφή βρίσκεται στο τελικό στάδιο καιαναμένεται η δημοσίευσή τους, καθώς φαίνεται, εντός ολίγων ημερών».
Οι Δικαστές ,<< με το σκεπτικό της υπ’ αριθμόν 2287/2015 απόφασης,  θα αποφασίσουν ,την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των διατάξεων για τις περικοπές των συντάξεων του β΄ Μνημονίου και την κατάργηση των δώρων>>.
Όπως τόνισε  ο κ. Μητρόπουλος,  (στην Εφημερίδα Δημοκρατία),<< αναδρομικά από τις μειώσεις στις συντάξεις  από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου και μετά (13 Μαΐου 2016), θα έχουν μόνο όσοι έχουν -ή θα έχουν- υποβάλει αγωγές ή ορθές αιτήσεις μέχρι την καθαρογραφή της απόφασης. Για τους υπολοίπους, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τις αδικίες από την ημέρα καθαρογραφής της απόφασης και μετά>>.
ΕΙΔΟΜΕΝ
Ένας από τους λόγους που το ΔΣ , σας ζητήσαμε να ολοκληρώσετε την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, είναι και αυτός..
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ                                   Γιάννης  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ