Αναδρομικά

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρωτ: 1/2019 εξερχ

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, πραγματοποίησε παραστάσεις για τα αναδρομικά και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

ΠΡΟΣ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΩΝ    ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

 

Την 2.1.2019 ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος μαζί με τον Αντ/δρο ΒΟΡΓΙΑ Κων/νο  και το μέλος του Δ.Σ. και Νομικό Σύμβουλο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα, επισκέφθηκαν τον ΕΦΚΑ/Γ.Λ.Κ. και συγκεκριμένα την Δ/ντρια Στρατιωτικών Συντάξεων, στην οποία έθεσαν τα κάτωθι. 1] Πληθώρα Αποστράτων δεν έλαβαν Αναδρομικά, 2] Μεγάλος αριθμός Αποστράτων παρουσίασε σημαντική απόκλιση μεταξύ δικαιούμενων και ληφθέντων  Αναδρομικών, 3]  Τέθηκε το ζήτημα λήψης μόνο 47 μηνών Αναδρομικών αντί των δικαιούμενών 77 μηνών.  Για τα ανωτέρω ζητήματα η Δ/ντρια μας δήλωσε, 1] Όσοι δεν έλαβαν καθόλου Αναδρομικά [5.500 έως 6.000[ , ο υπολογισμός τους θα γίνει έως τον μηνά Μάρτιο 2019. 2] ‘Όσοι έλαβαν μειωμένα ποσά , θα γίνει επανέλεγχος εντός 2 μηνών και ο οποίος θα επεκταθεί  σ όλους τους Αποστράτους.

Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε σχέδιο Αίτησης – Δήλωσης για διόρθωση των Αναδρομικών και πρότεινε την ηλεκτρονική Ανάρτηση της, ώστε κάθε δικαιούχος να μπορεί ατομικά να την συμπληρώσει.   Την Δευτέρα  θα είμαστε  πάλι εδώ για να σας ενημερώσουμε για την τύχη της αίτησης.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εργασίας κ             Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εν απουσία του Υπουργού, έθεσαν στην Δ/ντρια του, τα κάτωθι.

Α] Το πρόβλημα των ληφθεντων Αναδρομικών, στο οποίο η Δ/ντρια, μας δήλωσε ότι τον Μάρτιο, οι όποιες στρεβλώσεις και λάθη θα διορθωθούν. 2] Επίσης της έθεσε το το θέμα της Οικονομικής Ενίσχυσης της Ομοσπονδίας [ το 0.20 € ] και μας δήλωσε ότι εντός 2μηνου θα ΚΑΤΑΤΕΘΟΎΝ.

Συνάδελφοι Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ΠΟΑΣΑ τις μέρες αυτές, μέρες Ξεκούρασης και Αναψυχής, Επαγρυπνά και αγωνίζεται για την υλοποίηση των διεκδικήσεων των Αποστράτων.

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

ΤΟ Δ.Σ.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ                      Γιάννης ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ