Γενική Συνέλευση – Ψήφισμα

 

Ηράκλειο 13 Ιανουαρίου   2019

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

-  Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας , για τα ολοένα κλιμακούμενα μέτρα  λιτότητας που εξαθλιώνουν το λαό, την εντεινόμενη ανεργεία την εργασιακή ανασφάλεια  και καταγγέλουμε την παρούσα και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ως υπευθύνους.

- Ειδικά για τους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας , η Κυβέρνηση μετά την ένταξή μας στον ΕΦΚΑ και την φοροκαταιγίδα εφαρμόζει νέα  σκληρότερα μέτρα, με τις αποδοχές  των Συνταξιούχων, να προσδιορίζονται με τη Εθνική σύνταξη των 384 Ευρώ και τα ψίχουλα του εκτρώματος που ονομάζει αναλογική.

-Οι εξοντωτικές  και πρωτοφανείς μειώσεις,  μας έχουν πλημμυρίσει από αγανάκτηση  οργή και απογοήτευση, γιατί  βλέπουμε να μειώνονται συνεχώς  οι αποδοχές, να αυξάνει το κόστος ζωής να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας και να οδηγούμαστε σε οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο.

-Οι Κυβερνήσεις δεν συμμορφώνονται με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ή με μερική απόδοση με <<ψίχουλα>> χρυσώνουν το χάπι των ελπίδων μας και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των άλλων κοινωνικών ομάδων,ότι τάχατε μας προσέχουν περισσότερο.

-Η Τελευταία δήθεν απόδοση των παρακρατηθέντων του Ν.4093/2012, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, αδικία,γιατί τα ποσά είναι δυσανάλογα των κρατήσεων και ζητούμε την άμεση επανεξέταση και αποκατάσταση.

-Τα αποθεματικά των Επικουρικών μας ταμείων , για τα οποία πληρώναμε  ολόκληρη την υπηρεσιακή μας ζωή, χάθηκαν από τη κακοδιαχείριση  και το PSI  και τα μερίσματα των, μεταφράζονται σε ψίχουλα.

- Συμμεριζόμαστε την αγωνία των ανέργων, των απολυμένων από τις δουλειές τους, των νέων που μαστίζονται από την ανεργία και την ανασφάλεια.

-Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους  και θα είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες.

-Καλούμε τα Μέλη μας να πλαισιώσουν τις δράσεις που προγραμματίζουμε.