φημολογία για δώρα κ.λ.π.

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει έντονη φημολογία,ύστερα και από σχετικά δημοσιεύματα στο τύπο, ότι  η Κυβέρνηση θα δώσει  έναντι αναδρομικά  για δώρα. Πολλές εφημερίδες μάλιστα προχωρούν και στον τρόπο καταβολής,το ύψος των ποσών, κ.λπ.!!
Καμία ενημέρωση ή έστω ένδειξη δεν έχουμε.
Είμαστε σε αναμονή νέων δικαστικών αποφάσεων που αναμένονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και θα κρίνουν  τον τρόπο, το χρόνο και το ύψος επιστροφής των ποσών από τις παράνομες μειώσεις.
Μέχρι σήμερα  υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
-τα Πρωτοδικεία, έχουν αποφανθεί για τους συνταξιούχους που έχουν κάνει προσφυγές πως δικαιούνται επιστροφές από τον Ιούλιο του 2015 ως και το 2018
-το έκτο τμήμα του ΣτΕ έκρινε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018 πως η κατάργηση των Δώρων στους μισθούς του Δημοσίου είναι αντισυνταγματική.
-καθοριστικό σημείο, είναι η απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου. Οι δικαστές έχουν βγάλει την ετυμηγορία τους και αναμένεται να γίνει γνωστή ως το Πάσχα.Έχουμε δυο περιπτώσεις :
α. Να βγάλουν συνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου, τότε τα  αναδρομικά   αφορούν  έντεκα μήνες ,από Ιούλιο 2015, που κρίθηκε αντισυνταγματική η συνέχιση των περικοπών των νόμων 4051 και 4093 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, έως και Μάιο 2016, που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.
β. Να βγάλουν αντισυνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου ,οπότε, τα αναδρομικά αφορούν  3,5 έτη, από Ιούλιο 2015 ως και Δεκέμβριο 2018.
Περιμένουμε  εξελίξεις..
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ            Γιάννης ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ