Υφυπουργός Εργασίας για Απόφαση ΣΤΕ

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης  στο Open TV ,μίλησε για την Απόφαση ΣΤΕ και την απόδοση των παρακρατηθέντων στους Συνταξιούχους.
-Οι όποιες πληρωμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν εντός του 2020, δήλωσε ο υφυπουργός και για μια ακόμη φορά απέκλεισε κατηγορηματικά περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
«Ιδιαίτερα δύσκολα θα γίνουν πληρωμές αναδρομικών στους συνταξιούχους εντός του 2019»
<< τα αναδρομικά που προέκυψαν από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο>>
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου όπως τόνισε ο κύριος Μηταράκης, αλλά  το οικονομικό επιτελείο θα αναμένει να καθαρογραφθούν οι αποφάσεις ώστε να είναι δυνατός ο ακριβής υπολογισμός των ποσών που αναλογούν ανά συνταξιούχο.
-Οι όποιες πληρωμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν εντός του 2020, δήλωσε ο υφυπουργός στον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη
- Ο Άκης Παυλόπουλος ρώτησε τον Υφυπουργό αν σε αυτά τα αναδρομικά εντάσσονται και οι ένστολοι. Ο υφυπουργός απάντησε ότι σε αυτά τα αναδρομικά εντάσσονται όλες οι κατηγορίες για τις οποίες θα εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ομοσπονδία,περιμένουμε να καθαρογραφούν οι Αποφάσεις ΣΤΕ, παρακολουθούμε  τις εξελίξεις και θα ενημερώνουμε τα Μέλη μας.
Επειδή υπάρχει πάλι μεγάλος αναβρασμός,όπως στο παρελθόν όπου μοιράζονταν λεφτά από τα κανάλια, πολλές ιστοσελίδες βγάλαν κιόλας πόσα θα πάρει ο καθένας, κ.λ.π. , συνιστούμε :
-να είμαστε προσεκτικοί στους δικηγόρους ,που πάλι στέλνουν γράμματα και προτείνουν ενστάσεις ,αγωγές,κ,λ,π
-να είμαστε ψύχραιμοι  και λογικοί σε ότι ακούμε ή διαβάζουμε
-σε κάθε περίπτωση το Σωματείο και η Ομοσπονδία , διερευνά και θα  ενημερώσουμε τα Μέλη μας, για το τι πρέπει να κάνουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ    Γιάννης ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ