Δηλώσεις Ε9

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

 

Προθεσμία έως 31 Μαΐου για δηλώσεις Ε9

Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας ακινήτων (Ε9), σε περίπτωση μεταβολών στην περιουσία των υπόχρεων,  η προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου, αλλά και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων που εκπνέει στις 20 Μαΐου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν αλλαγές κατά τη διάρκεια του 2019, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9, καθώς τυχόν λάθη ενδέχεται να τους κοστίσουν ακριβά.

Και αυτό γιατί αφενός μεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 100 ευρώ, αφετέρου δε γιατί ενδέχεται να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ φέτος για τα ακίνητα που τυχόν είχαν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια του 2019 σε περίπτωση λαθών.

Ταυτόχρονα, όσοι ιδιοκτήτες νοικιάζουν τα ακίνητά τους και το μίσθωμα έχει συρρικνωθεί φέτος λόγω της πανδημίας κατά 40%, κινδυνεύουν εάν δεν συμπληρώσουν σωστά ενδεχόμενες αλλαγές που είχαν στην περιουσία τους την περσινή χρονιά, να χάσουν τις «έξτρα» μειώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμβουλευτούν τους λογιστές τους