Δελτίο τύπου

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Ηράκλειο  06-06-2020             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση των συνδικαλιστικών Ενώσεων με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ Μιχαήλ, ηοποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου,παραδώσαμε υπόμνημα και ζητήσαμε την παρέμβαση του,στην ολοένα χειροτέρευση των συντάξεων.

Οι Κύριες  συντάξεις από τον Μάρτη 2020 και οι επικουρικές  συντάξεις του Μηνός Ιουνίου 2020, είναι  υπολογισμένες βάσει των περικοπών των ν. 4051/2012 , 4307/2014, και 4093/2012, οι οποίες όμως έχουν κριθεί αμετάκλητα Αντισυνταγματικές με απόφασεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ο ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΕΑΕΠ) προέβη στον λανθασμένο υπολογισμό των  συντάξεων (κύριων και επικουρικών), ενώ αναμένεται η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας επί της πιλοτικής δίκης που συζητήθηκε στις 10-1-2020, γεγονός που συνιστά εμμέσως και παρέμβαση σε εκκρεμούσα δίκη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας,ζητήσαμε να αναγνωριστεί και θεσπιστεί νομικά και μισθολογικά,το επάγγελμα του Αστυνομικού ως επικίνδυνο.

Για την <<κοινωνική αταξία >>σε ορισμένες περιοχές, προτείναμε την οργανωμένη παρέμβαση,όλων των δομών της πολιτείας, μακροχρόνια και όχι σπασμωδικά αστυνομικά μέτρα,τα οποία στο παρελθόν δεν έφεραν αποτέλεσμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ