Επανυπολογισμός συντάξεων

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από την συνεδρίαση του ΔΣ   χθες, Τετάρτη,  στείλαμε σήμερα στα Μέλη μας αλληλογραφία με ενστάσεις και οδηγίες συμπλήρωσής τους. σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων  :

ΠΡΟΣ  :  ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

                            ΚΟΙΝ   :  ΠΟΑΑΣΑ-  ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 

Πρωτ :       78/2020 εξερχ.

                        Το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η Χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία.Από τον Μάρτη μέχρι σήμερα, το γραφείο ήταν κλειστό.Δεν κάναμε φέτος γιορτή Αποστράτου,ούτε την Γενική ενημερωτική Συνέλευση στις 14 Ιουνίου.Προσέχουμε,εφαρμόζουμε τις οδηγίες των φορέων,είμαστε ευπαθής ομάδα,ο κίνδυνος είναι ΕΔΩ.

1-Επανυπολογισμός συντάξεων: Οι Κύριες  συντάξεις από τον Μάρτη 2020 και οι επικουρικές  συντάξεις του Μηνός Ιουνίου 2020, είναι  υπολογισμένες βάσει των περικοπών των ν. 4051/2012 , 4307/2014, και 4093/2012, οι οποίες όμως έχουν κριθεί αμετάκλητα Αντισυνταγματικές με απόφασεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και ορθώς δεν εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα. Ο υπολογισμός χειροτερεύει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές .

Α- Στις κύριες  συντάξεις,οι μειώσεις στα ενημερωτικά, αφορούν κυρίως: 1)Όσους συνταξιοδοτήθηκαν από 01-01-2008 έως τον Ιούλιο του 2012, και για τους οποίους ο  πρώτος  επανυπολογισμός, 01-01-2019, έγινε με βάση τις «αυξημένες αποδοχές, χωρίς τις μειώσεις του Ν.4093/2012  και χωρίς την αποκατάσταση του 50% των απωλειών τους, με βάση το Ν.4307 2014. και  2)Όσους  συνταξιοδοτήθηκαν ,μετά τον Αύγουστο του 2012, οι συντάξεις ,είχαν επανυπολογιστεί,  πρώτος  επανυπολογισμός, 01-01-2019,  χωρίς την αύξησή του 50% των μισθολογικών απωλειών του Ν.4307/2014. Μάλιστα ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτές οι μειώσεις,που αναδρομικά αντιστοιχούν σε χιλιάδες ευρώ, από 01-1-2013, να ζητηθούν αναδρομικώς, ως ποσά αχρεωστήτως καταβληθέντα, ή να συμψηφιστούν με ενδεχόμενες επιστροφές άλλων αναδρομικών ή να παύσει να καταβάλλεται η προσωπική διαφορά….σύμφωνα με τοΝ.4387/2016.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΓΩΓΕΣ ,κ.λ.π. (όποιοι επιθυμούν), να υποβάλουν ένσταση, για την κύρια και την επικουρική και στη συνέχεια με την παρέλευση 60  ημερών να συ μετέχουν σε ομαδική αγωγή,να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Για αγωγή,όποιοι αποφασίσουν θα  προμηθευτούν τα έγγραφα και τις οδηγίες από το Γραφείο,μετά την παρέλευση 60 Ημερών.

2-Εργασία συνταξιούχων- Αγροτικά εισοδήματα : έχει τροποποιηθεί ο νόμος, έχουν εκδοθεί νέες εγκύκλιοι και επειδή κάθε ένας αποτελεί ξεχωριστή φορολογική οντότητα,πρέπει να ενημερωθεί από τον λογιστή του. Ειδικά για τα αγροτικά εισοδήματα,ο Υπουργός σε σχετική ερώτηση στη Βουλή,υποσχέθηκε η βάση των 10000 ευρώ εισοδήματος,για την μη περικοπή 30% της σύνταξης να επεκταθεί σε όλους τους συνταξιούχους.

3-Ενέργειες Σωματείου μας: Το ΔΣ σε όλες τις πεπτώσεις κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για υπεράσπιση των Μελών μας.Με δελτία τύπου, με προτάσεις στην Ομοσπονδία,με υπομνήματα στους Βουλευτές,(σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή), αντισταθήκαμε στους επανυπολογισμούς συντάξεων του Γενάρη και του Μάρτη και τη δυσχερή νομολογία της εργασίας συνταξιούχων. Παραδώσαμε υπόμνημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην πρόσφατη επίσκεψή του και είμαστε το μόνο Σωματείο εν ενεργεία και Αποστράτων που κατήγγειλε την μη εφαρμογή των αποφάσεων ΣΤΕ.

Σας αποστέλλουμε αιτήσεις και οδηγίες, τις οποίες μελετήσετε καλά. Όπως να μελετήσετε καλά :την συνταξιοδοτική πράξη 2014 και τα σημειώματα Γενάρη και Μάρτη 2020.

4-ΟΦΕΙΛΕΣ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ :  Η οφειλή, πληρώνεται,είτε στο γραφείο την Ημέρα λειτουργίας του, είτε στον λογαριασμό, 6366-040035-130 της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ή στη Γενική Συνέλευση ή παρακρατείται από το Επικουρικό Ταμείο από το Μέρισμα Δεκεμβρίου,με δήλωση του Μέλους.

5-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ : Το Γραφείο,θα συνεχίσει να είναι κλειστό και σε περίπτωση ανάγκης να καλείτε τον Πρόεδρο ή τον Γραμματέα. Θα εξυπηρετούνται ΜΟΝΟ τα Μέλη.

6- ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: Οι ανακοινώσεις και οι ενέργειες του Σωματείου,  αναρτώνται στην Ιστοσελίδα:www.sasanh.gr

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ                                                          Γιάννης  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ