Ένσταση για τις επικουρικές συντάξεις

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στην μισθοδοσία Ιουνίου υπήρξαν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που οφείλονται στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4039/2012

Ειδικότερα:

Οι επικουρικές  συντάξεις του μηνός Ιουνίου 2020, είναι  υπολογισμένες σε εφαρμογή της Εγκυκλείου Φ.80020/10553/Δ16.ΟΙΚ 265/2020 , με βάση τις περικοπές των ν. 4051/2012 και 4093/2012, οι οποίες όμως έχουν κριθεί αμετάκλητα Αντισυνταγματικές με την υπ’αριθ. 2287/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Επίσης παρακρατήθηκε παρανόμως ποσό (3-10%) ως Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ενώ η εισφορά αυτή έχει κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματική με τις υπ’αριθ. 244/2017 και 32/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο e-ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΕΑΕΠ) προέβη  παράνομα,στον υπολογισμό των  συντάξεων (κύριων και επικουρικών), ενώ αναμένεται η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας επί της πιλοτικής δίκης που συζητήθηκε στις 10-1-2020, γεγονός που συνιστά εμμέσως και παρέμβαση σε εκκρεμούσα δίκη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης .

Για την συμπλήρωση του εντύπου της ένστασης την οποία σας αποστείλαμε με την αλληλογραφία, πρέπει να τυπώσουμε το σημείωμα, ως εξής:

1- Κάνω αναζήτηση με  ΕΤΕΑΠ

2-Επιλέγω ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

3-Επιλέγω ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

4-Κωδικοί ΤΑΧΙS NET

Aν δεν γνωρίζουμε υπολογιστές ή δεν έχουμε βοήθεια, μας τυπώνει ο λογιστής μας

Υπενθυμίζουμε ότι και τις δυο αιτήσεις στέλνουμε στον ΕΦΚΑ στην σύσταση που γράφει πάνω η ένσταση.

Επειδή τα τηλεφωνήματα είναι αναρίθμητα από Αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας του Ηρακλείου που ΔΕΝ είναι Μέλη μας, απαντούμε τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο , έγκαιρα απέστειλε στα Μέλη μας επιστολή με πλήρεις οδηγίες και τις δυο ενστάσεις.

για όποιους ΔΕΝ είναι Μέλη μας, δεν έχουμε καμιά υποχρέωση βάση καταστατικού, να στέλνουμε αλληλογραφία,ούτε  να αναρτούμε τα πάντα στην ιστοσελίδα ώστε να εξυπηρετούνται…..

Για  τους Αποστράτους  άλλων Νομών ,ή όσους επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας, απαντάμε να απευθύνονται στα Σωματεία τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ           Γιάννης ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ