Απάντηση ΥΠΟΙΚ για την κράτηση αλληλεγγύης

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ απάντησε στην αναφορά του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, για την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης :

- με ένα περιγραφικό ενημερωτικό , έγγραφο της νομολογίας

-χωρίς καμμιά αναφορά στις προθέσεις της Κυβέρνησης, για την συμμόρφωσή της ,στις Αποφάσεις του ΣΤΕ ,αλλά και την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της, ως κόμμα.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας .

Υπενθυμίζουμε:

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ’ αριθ. 504/2021 απόφαση της Ολομέλειας του, έκρινε οριστικά και αμετάκλητα παράνομη και αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων και την παρακράτηση αυτής από τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και αποστράτων.

Με την υπ’ αριθ. 2287/2015 απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έχει ήδη κρίνει αντισυνταγματική την παρακράτηση υπέρ ΕΑΣ στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα που ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ μεικτά. Η διάταξη του άρθρου 44 παρ. 13 του ν. 3986/2011 που προέβλεπε την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ μεικτά σε ποσοστό από 3% έως 10% κρίθηκε ως μη συμβατή με το Σύνταγμα .

Επιπλέον, με την υπ’ αριθ. 2288/2015 απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παρακράτηση υπέρ ΕΑΣ σε όλες τις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα που ξεπερνούσαν τα 1.400 ευρώ μεικτά.

Η διάταξη του άρθρου 38 του ν. 3863/2010 με την οποία επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε αμετάκλητα αντίθετη στο Σύνταγμα.

Εφόσον οι ανωτέρων αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχουν ανατραπεί από μεταγενέστερες αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, συνεχίζουν να ισχύουν και δεσμεύουν το ελληνικό κράτος από τη δημοσίευσή τους, δηλαδή από τη 10η Ιουνίου του 2015,με την υποχρέωση καταβολής των παρακρατηθέντων αναδρομικά .

Για να δεις την απάντηση πάτησε:

apantisi-ypoik-eas-11709406

Για να δεις το υπόμνημα του Σωματείου μας ,Πάτησε:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Για να δεις την ερώτηση πάτησε :

706_19-4-21 Επίκαιρη Ερώτηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ    Γιάννης ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ