Εκδικάστηκε την Δευτέρα η πιλοτική δίκη

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Ηράκλειο 6  Απρίλη 2022        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδικάστηκε την Δευτέρα 4 Απρίλη ,στο Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας , η πιλοτική δίκη για την μόνιμη παροχή της 13ης και 14ης σύνταξης , μετά από προδικαστικό ερώτημα του Πρωτοδικείου Αθήνας, με την 8898/2021 Απόφασή του.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία . Πιστεύουμε στην δικαίωση . Τους συνταξιούχους εκπροσώπησε ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.

-από τα μνημόνια βγήκαμε (έτσι τουλάχιστον ακούγεται) – βασικό επιχείρημα των  ανατρεπτικών αποφάσεων ,των ίδιων αποφάσεων του ίδιου  ΣΤΕ

-το δημόσιο χρέος  που έπρεπε να μειωθεί και ήταν το βασικό επιχείρημα  -  ΔΕΝ ΜΕΙΏΘΗΚΕ, αντίθετα αυξάνεται!!!!

-δεν εξασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

-τορπιλίστηκε η  δημόσια επικουρική ασφάλιση  , με το ΤΕΚΑ

Αλήθεια οι περικοπές των 100 δίς από τα δώρα  και τις επικουρικές στην περίοδο 2010 μέχρι 2018,  τι απογίνανε;;;;;;;;

Να θυμηθούμε  :

1-με την υπ’αριθ. 1307/2019 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (που ανέτρεψε την υπ’αριθ. 2626/2018 ομόφωνη απόφαση του ΣΤ’ Τμήματός του υπό την προεδρεία της κυρίας Σακελλαροπούλου), αποφάνθηκε ότι είναι συνταγματική η κατάργηση των Δώρων για τους δημοσίους υπαλλήλους.

2-με την υπ’αριθ. 1389/2021 απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ολομέλεια) αποφάνθηκε ότι είναι συνταγματική η κατάργηση των Δώρων για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους, λειτουργούς και απόστρατους όλων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού.

3-με την υπ’αριθ. 1439/2020 απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε συνταγματική η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης όλων των συνταξιούχων πλην Δημοσίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ     Γιάννης  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗΣ