ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ <<Ο ΤΑΛΛΩΣ>>

Αγίου  Αρτεμίου 1 Ν Αλικαρνασσός

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τ.Κ.  71601

ΤΗΛ/ΦΑΧ  :2810280570

Mail   sapostratonh@hotmai.gr

Istotopos :  www.sasanh.gr

 

Ηράκλειο 23 Οκτώβρη   2013

Πρωτ :  31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Συνέλευση των Μελών μας, που πραγματοποιήθηκε  σήμερα, ομόφωνα :

-  Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας , για τα ολοένα κλιμακούμενα μέτρα  λιτότητας που εξαθλιώνουν το λαό, τις απολύσεις, τις διώξεις, την εργασιακή ανασφάλεια , με τη δαμόκλειο σπάθη της διαθεσιμότητας και απόλυσης.

- Ειδικά για τους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας , εφαρμόστηκαν διπλές μειώσεις. Με το νέο έτος η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα  σκληρότερα μέτρα, με τις αποδοχές να προσδιορίζονται με βάση  τον αποστρατευτικό βαθμό και πρόσθετες οριζόντιες περικοπές.

-Οι εξοντωτικές αυτές και πρωτοφανείς μειώσεις,  μας έχουν πλημμυρίσει από αγανάκτηση  οργή και απογοήτευση, γιατί  βλέπουμε να μειώνονται συνεχώς  οι αποδοχές, να αυξάνει το κόστος ζωής να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας και να οδηγούμαστε σε οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο.

-Οι οικογένειες των συνταξιούχων  Σωμάτων Ασφάλειας, ζούμε ήδη  με εισοδήματα  κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν μπορούμε να αντέξουμε  νέες περικοπές.

-Τα αποθεματικά των Επικουρικών μας ταμείων , για τα οποία πληρώναμε  ολόκληρη την υπηρεσιακή μας ζωή, χάθηκαν από τη κακοδιαχείριση και το PSI.

- Συμμεριζόμαστε την αγωνία των ανέργων, των απολυμένων από τις δουλειές τους, των νέων που μαστίζονται από την ανεργία και την ανασφάλεια.

-Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους  και θα είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες.