ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ                              Ηράκλειο  13 Οκτώβρη 2013

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ <<Ο ΤΑΛΛΩΣ>>

Αγίου  Αρτεμίου 1 Ν Αλικαρνασσός

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τ.Κ.  71601

ΤΗΛ/ΦΑΧ  :2810280570

Mail :      sapostratonh@hotmail.gr

Ιστότοπος – νέα :   www.sasanh.gr

Πρωτ :   35

ΠΡΟΣ  :      ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΟΙΝ. :     ΠΟΑΑΣΑ

Α- Σας ενημερώνουμε  ότι  το τελευταίο διάστημα,  πραγματοποιήσαμε από κοινού με τα (15) Σωματεία των Σωμάτων Ασφάλειας Κρήτης , εν ενεργεία και Συνταξιούχων :

1- την 30- 8- 2013, στο Ηράκλειο κοινή συνεδρίαση των Δ Σ , στην οποία κλήθηκαν παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, οι τοπικοί φορείς    (Βουλευτές, περιφερειάρχης  κλπ , καθώς  και η τοπική ηγεσία  των Σωμάτων εν ενεργεία )στην οποία εκθέσαμε την δεινή οικονομική κατάσταση του κλάδου, ζητώντας να μην εφαρμοστούν σε βάρος μας άλλα μέτρα, παραδώσαμε  δε υπόμνημα και ψήφισμα.

2- Την 15-9-2013, πραγματοποιήσαμε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία ενημερώσαμε τα Μέλη  μας για τα επικείμενα μέτρα και τις ενέργειες του Δ.Σ. .

Στα ανωτέρω κλήθηκε η Ομοσπονδία.

3- Την 20 -9- 2013, πραγματοποιήσαμε στα Χανιά , παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην περιφέρεια , στην οποία συμμετείχαν και οι ομοσπονδίες  των Σωμάτων, εν ενεργεία.

Β-  Όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενο έγγραφό μας , προσφύγαμε στο Μονομελές Ειρηνοδικείο Αθήνας, κατά της απόφασης του 13ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου, για τη μη τροποποίηση Καταστατικού..  H ένστασή μας εστιάζεται στο γεγονός,  ότι το Προεδρείο στην επιμέτρηση των ψήφων, δεν αφαίρεσε τα λευκά, αλλά τα προσμέτρησε στη πρόταση ΄΄  μη τροποποίησης΄΄

Συγκεκριμένα  : οι παρόντες ήταν 74,  ΝΑΙ  στην τροποποίηση του άρθρου 10 παρ 2 (δικαίωμα υποψηφιότητας για το αξίωμα του Προέδρου,   έχουν μόνο ανώτατοι Αξιωματικοί ),  ψήφισαν ΝΑΙ  51 ,  ΟΧΙ  στην τροποποίηση 10 και 14 ψήφισαν ΠΑΡΩΝ με τοποθέτηση οι περισσότεροι ότι δεν είχαν εξουσιοδότηση από τα συμβούλιά τους  .                 Δικαιολογημένα, άλλωστε η Ομοσπονδία με το Α0 246/20-5-2013,β)247/23-5-2013γ)248/28-5-2013  έγγραφό της λίγες ημέρες πριν το Π. Σ. , έλεγε πως δεν θα συζητηθεί το θέμα  Το καταστατικό προβλέπει για την τροποποίηση, πλειοψηφία ¾ των παρόντων δηλαδή 55, σύμφωνα με το Προεδρείο του ΠΣ, χωρίς την αφαίρεση των ΠΑΡΩΝ. Αν αφαιρεθούν τα ΠΑΡΩΝ τότε το 55 γίνεται 45, δηλαδή το καταστατικό τροποποιείται, γιατί τα ΝΑΙ ήταν 51….

Ασκήσαμε ένα νόμιμο δικαίωμά μας, γιατί θεωρούμε ότι τα Μέλη της Ομοσπονδίας είναι ισότιμα μεταξύ τους στα δικαιώματα και υποχρεώσεις.  Επίσης για τον τίτλο ( άρθρο 1 παρ. 2), πρέπει να αγκαλιάζει και εκπροσωπεί όλους,  η Ομοσπονδία δεν είναι ΜΟΝΟ Αξιωματικοί ή Αξιωματικοί και άλλοι κατώτερα πλάσματα….  Δεν στρεφόμαστε προσωπικά κατά κανενός. Πιστεύομε στον εκσυγχρονισμό της Ομοσπονδίας, η οποία επιτάσσεται από τη κρίσιμο περίοδο που διανύουμε .

 

Στη δικάσιμο της 10 Οκτώβρη παραστήκαμε στο Δικαστήριο, πλην όμως η Συνήγορος της Ομοσπονδίας ζήτησε και πήρε αναβολή με την δικαιολογία ότι ……δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για τη Δικογραφία  (από τον Ιούλιο μέχρι  τον Οκτώβρη)….

Η νέα Δικάσιμος προσδιορίστηκε στις 30 Ιανουαρίου, οπότε τι να υποθέσουμε …..

Γ-1- Προτείναμε και επιμένουμε  σε κινητοποιήσεις   πριν τη κατάθεση του Προϋπολογισμού, από κοινού  όλες οι Ομοσπονδίες  εν ενεργεία και συνταξιούχων των Σωμάτων Ασφάλειας, όπως περιφερικά  πραγματοποιήσαμε στη Κρήτη.

2-Προτείνουμε άμεσα η Ομοσπονδία να έλθει  σε επαφή με τις άλλες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφάλειας και από κοινού να ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, άμεσο προϊστάμενο  του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , ώστε να υπάρξει ξεκαθάρισμα του τοπίου σχετικά με τις κρατήσεις του 2014. Μέχρι την ώρα σαφές τοπίο δεν υπάρχει για τους Συνταξιούχους.

3- Η  ομοσπονδία να καταθέσει ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΓΑΓΓΕΛΕΑ  ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ.Σε διαφορετική περίπτωση ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τι γίνανε τα λεφτά μας, η Γενική Τράπεζα, τα μερίσματα…..

Δεν δικαιούμαστε να μένουμε αδρανείς και απαθείς, έχουμε ηθική υποχρέωση έναντι των Μελών μας να αντισταθούμε.  Είμαστε μια μεγάλη κοινωνική δύναμη….

Δ- Τα έγγραφά μας αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας  www.sasanh.gr , και σύντομα θα λειτουργεί  Μηνιαία ηλεκτρονική  εφημερίδα.  Όποια Σωματεία ή Μέλη Δ.Σ. ,ή απλά Μέλη επιθυμούν, μπορούν να στέλνουν άρθρα για δημοσίευση στο MAIL που γράφεται στον τίτλο, αρκεί να μην είναι υβριστικού ρατσιστικού  ή ναζιστικού περιεχομένου.

Όσοι έχουν e-mail ,  να το στείλουν στο αναγραφόμενο στο τίτλο, ώστε άμεσα να επικοινωνούμε μαζί σας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ                                                           Επαμεινώνδας ΑΛΕΞΑΚΗ

6976401840  nikouranos@hotmail.gr                                   6977002316