Εισαγωγική τοποθέτηση ΥΠΕΘΑ

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου περί της ίδρυσης του ΕΛΚΑΚ κ.ά.

Στην Εισαγωγική τοποθέτηση ο ΥΠΕΘΑ Νίκος ΔΕΝΔΙΑΣ  ,για το άρθρο 7 παράγραφος 3  ,απευθύνθηκε στον τέως ΥΠΕΘΑ  Ευάγγελο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ  :

 

<<Και βεβαίως το τελευταίο που περιμέναμε Ναύαρχε  είναι παρατήρηση επί των θεμάτων του Μετοχικού Ταμείου. Μας λέτε ότι «στερούμε δικαιώματα του Μετοχικού Ταμείου». Υπήρξατε στο Υπουργείο. Πόσα έδωσε, Ναύαρχε, το Υπουργείο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού πέρυσι; 19,1 εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Πόσα έδωσε στη δεκαετία; 161 εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, όχι από κρατήσεις. Γιατί να θέλουμε να στερήσουμε κάτι από το Μετοχικό Ταμείο; Και αναπτύσσεται στο δημόσιο διάλογο ένα απίστευτο γαϊτανάκι παρατηρήσεων γιατί το νομοθέτημα ζητάει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού 300 τετραγωνικά για να στεγασθεί το «ΕΛΚΑΚ», το οποίο θα επισκευάσει, θα συντηρήσει, θα αναπτύξει και θα δημιουργήσει προγράμματα, από το οποίο το Μετοχικό Ταμείο τελικά θα έχει έσοδα, γιατί υπάρχουν παρακρατήσεις από τα εξοπλιστικά. Και αυτό το καταλογίζετε ως αρνητικό; Και άλλαξα τη διατύπωση ακριβώς για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία, όταν το Μετοχικό Ταμείο – εγώ έτρεχα να διεξάγω την υπόθεση κατά της Τράπεζας Πειραιώς που διπλασιάστηκε το μίσθιο του Attica από τα 7 εκατομμύρια στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ – και δεν νοιαζόμαστε πραγματικά για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού;

Πώς λέγονται αυτά τα πράγματα;  >>

Η επόμενη συνεδρίαση

ΔΕΥΤΕΡΑ
1. Ώρα 13.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223)
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» (4η συνεδρίαση – β΄ ανάγνωση).
Εισηγητές: Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Ευάγγελος Αποστολάκης