ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. 2013

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Α- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1-Πραγματοποιήθηκε  την 1η  Φεβρουαρίου, η ετήσια συνεστίαση  στο κέντρο ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ, στην οποία βραβεύθηκαν τα παιδιά μελών μας που πέτυχαν στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.

2-Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση , την 3 Μαρτίου και ώρα 1100 , στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενημερώθηκαν τα Μέλη σε ασφαλιστικά Συνταξιοδοτικά θέματα και συμπληρώθηκαν αγωγές – ενστάσεις και αιτήσεις θεραπείας για τις κρατήσεις.

3-Ο Πρόεδρος ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας, συμμετείχε στην Αθήνα στην επιτροπή τροποποίησης καταστατικού της Ομοσπονδίας, την 15 Απρίλη

4-Το Σωματείο την 17 Απρίλη , με ένα λεωφορείο, συμμετείχε στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο Αποστράτων, στα Χανιά

5-Το Σωματείο συμμετείχε την  19 Μάη στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο Αποστράτων στην Αθήνα με τον Πρόεδρο  Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ και το Μέλος Δ.Σ. Νίκο ΟΥΡΑΝΟ.

6-Υποβάλλαμε πρόταση τροποποίησης καταστατικού της Ομοσπονδίας, σε επίμαχα άρθρα  για την ισότητα των μελλών , την ομαλή λειτουργία της ΠΟΑΑΣΑ και τη μετεξέλιξή της σε μαχητική –  διεκδικητική.

7- Την25 Μάη πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στο Ρέθυμνο. Άλλες εκδρομές δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

8-Στο 14ο  Πανελλήνιο Συνέδριο, που έγινε στο Ρίο  στις 8 και 9 Ιούνη,  συμμετείχαν ενεργά ο Πρόεδρος Νικήτας ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ , ο οποίος ήταν και ο εισηγητής για την τροποποίηση του καταστατικού, Γενικός Γραμματέας Νώντας ΑΛΕΞΑΚΗΣ και το Μέλος Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ, εισηγητής σε θέματα οικονομικά και στρατηγικής. Το προεδρείο δεν αφαίρεσε τα λευκά κατά την καταμέτρηση των  ψήφων και η τροποποίηση δεν πέρασε.

9- Αναδιάρθρωση ΔΣ : Μετά την παραίτηση του προέδρου του  Σωματείου  μας Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ , λόγω μετακόμισής του στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αναδιάρθρωση του ΔΣ το οποίο εξέλεξε  Πρόεδρο τον Νίκο ΟΥΡΑΝΟ  και  Αναπλ. Ταμία, τον  Κώστα ΛΥΡΑΝΤΩΝΑΚΗ.

10-Προσφύγαμε στο  Πρωτοδικείο Αθήνας για ακύρωση της απόφασης του Συνεδρίου. Στη δικάσιμο της 10  Οκτώβρη, η δικηγόρος της Ομοσπονδίας πήρε αναβολή και η νέα δικάσιμος προσδιορίστηκε στις 30 Γενάρη 2014. Προσφύγαμε κατά της απόφασης του Συνεδρίου, όχι κατά προσώπων ή κατά της Ομοσπονδίας. Τα μεν πρόσωπα που απαρτίζουν το Δ.Σ.  και τα λοιπά όργανα, τα εκτιμούμε, την δε Ομοσπονδία την σεβόμαστε. Είμαστε λοιπόν απέναντι στη νοοτροπία της αδυναμίας, της απραξίας, του αποκλεισμού και του διχασμού.

11- Από κοινού με τα (15) Σωματεία των Σωμάτων Ασφάλειας Κρήτης , εν ενεργεία και Συνταξιούχων :

 α- την 30- 8- 2013, στο Ηράκλειο κοινή συνεδρίαση των Δ Σ , στην οποία κλήθηκαν παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, οι τοπικοί φορείς    (Βουλευτές,   κλπ , καθώς  και η τοπική ηγεσία  των Σωμάτων εν ενεργεία ), στην οποία εκθέσαμε την δεινή οικονομική κατάσταση του κλάδου, ζητώντας να μην εφαρμοστούν σε βάρος μας άλλα μέτρα, παραδώσαμε υπόμνημα και ψήφισμα.

β- Την 20 -9- 2013, πραγματοποιήσαμε στα Χανιά , Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην περιφέρεια , στην οποία συμμετείχαν και οι ομοσπονδίες  των Σωμάτων, εν ενεργεία.

12- Τη Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013 και ώρα 1100, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αστυνομικού Μεγάρου ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με θέματα ημερήσιας διάταξης  :        α) Ενημέρωση στα Συνταξιοδοτικά , ασφαλιστικά  β) την πορεία της Ομοσπονδίας, γ) τις προτάσεις του ΔΣ για κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με τα άλλα Σωματεία Σωμάτων Ασφαλείας,  Κρήτης

13- Την Τετάρτη 23  Οκτώβρη 2013 και ώρα 1800,   πραγματοποιήθηκε νέα ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με τα ίδια  θέματα ημερήσιας διάταξης και  την πρόταση   για ενοικίαση γραφείου στην πόλη και μείωση της ετήσιας συνδρομής, που υπέβαλλε στη γενική Συνέλευση της 15-09-2013, το Μέλος μας ΠΛΑΤΣΟΥΚΑΣ Νικόλαος , στην οποία δεν πάρθηκε απόφαση λόγω έλλειψης απαρτίας

14-Με ανακοινώσεις – Δελτία Τύπου παρεμβαίναμε στα ζητήματα που μας απασχολούν

15- Καταγγείλαμε την Κυβέρνηση για τις βάναυσες περικοπές των συντάξεων και τα Ταμεία για τις κρατήσεις τις, περικοπές και την κακοδιαχείριση.

16- Καλέσαμε τις   ομοσπονδίες ΠΟΑΑΣΑ, ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ,  να καταθέσουν  ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΓΑΓΓΕΛΕΑ  ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ . Σε διαφορετική περίπτωση μόνοι μας θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα καταγγελίας.

17-Συνεισφέραμε για την οργάνωση του γυμναστηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης και όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν μέλη.

18-Με απόφαση του 13ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας οι εισφορές θα κρατούνται από το ΤΕΑΠΑΣΑ. Προς τούτο σας καλέσαμε να υποβάλλετε υπεύθυνες δηλώσεις. Η εφημερίδα της ομοσπονδίας, θα στέλνεται μόνο σ’ αυτούς που πληρώνουν με το ΤΕΑΠΑΣΑ

18- Αναρτούμε ιστοσελίδα  με τίτλο  :  www.sasanh.gr για τη καλύτερη επικοινωνία. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δημοσιεύσει άρθρα, αρκεί να μην έχουν υβριστικό ή ρατσιστικό ή ναζιστικό  περιεχόμενο

                              Β – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ 2012   16.688,14
ΕΣΟΔΑ                 2013 8.100  
ΕΞΟΔΑ                 2013 9.496,39  
ΥΠΟΛΟΙΠΟ         2013 -1.396,39  
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΣΗΣ

                             2014

   

15.291,75

 

Το έλλειμμα στον ισολογισμό οφείλεται στις κινητοποιήσεις, στα έξοδα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Συνέδριο, στην αγωγή για την τροποποίηση καταστατικού της Ομοσπονδίας και τα έξοδα ταχυδρομείου. Στα έξοδα-έσοδα, περιλαμβάνεται και η συνεστίαση.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ