ΜΤΣ: ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ PICAR

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Δυσμενής είναι για το ΜΤΣ η απόφαση υπ΄ αριθμ. 2376/2017 του Εφετείου Αθηνών σχετικά με τη δικα­στική διένεξη μεταξύ του ΜΤΣ και της PICAR ΑΕΕ.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις  στο Μέρισμα που καταβάλει το Ταμείο, γιατί τα έσοδα  από τα μισθώματα θα μειωθούν σημαντικά. Άλλωστε το  , το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού  , όπου στεγάζεται  ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΙΚΑ,  στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα από τα σπάνια σε μέγεθος και ιστορία μνημεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το συγκρότημα κτιρίων,  καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βουκουρεστίου και Αμερικής με κάτοψη περίπου 9.000 m2. Είναι το μόνο ακίνητο που απέμεινε στο Ταμείο και είναι φυσικά περιουσία των Αποστράτων.

Το ΔΣ του ΜΤΣ αποφάσισε την υποβολή αιτήσεων αναστο­λής και αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου, που εκκρεμούν στον Άρειο Πάγο.  Το ίδιο θα κάνει και η ΠΟΑΣΑ , εκπροσωπούσα τους Αποστράτους .

 Η  κοινοπραξία «PICAR – CAROUZOS SA – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΓΑ­ΡΟΥ ΜΤΣ», καταφέρνει με δικαστικές αποφάσεις να μειώνει  το ενοίκιο.

 Υπενθυμίζουμε :
Στις 20 Απριλίου 2000, υπογράφηκε σύμβαση μετα­ξύ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της κοινοπρα­ξίας «PICAR – CAROUZOS SA – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΤΣ», για τη  μεταβίβαση της διαχείρισης και εκμε­τάλλευσης του Μεγάρου του Μετοχικού Ταμείου Στρα­τού για 25 χρόνια.
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ήταν ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΣ στην Ελλάδα.
-Είχε δική του τράπεζα ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ
-Είχε σημαντικότατα ακίνητα
-Είχε ισχυρό χαρτοφυλάκιο μετοχών
-Είχε έσοδα από τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας, τα χαρτόσημα, τις δαπάνες Υπουργείου   Δημόσιας Τάξης , κ.λ.π.
 Η τράπεζα ξεπουλήθηκε ,οι μετοχές,  με διά­φορα κερδοσκοπικά παιχνίδια εκμηδενίστηκε η αξία τους, τα  ακίνητα τα οποία κυριολεκτικά ξεπουλήθηκαν. Με την κακοδιαχείριση και  ανοχή των στρατιωτικών ηγεσιών,  οι επιτήδειοι   ημέτεροι , ροκάνισαν  την περιουσία του ΜΤΣ, σε ένα πάρτι ασυδοσίας .
Επί ημερών  ΥΠΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου τον Μάρτιο του 2004, το ΜΤΣ  διέθεσε ι το σύνολο των αποθεματικών του για την εξαγορά των χρεών της Γενικής Τράπεζας και αυτή  στη συνέχεια , απαλλαγμένη χρε­ών  ξεπουλιέται  στη γαλλική τράπεζα Societe Generale.
 Το 2012, πωλείται το με­ρίδιο που διέθετε η Societe Generale στη Γενική Τρά­πεζα (50,1%) στην Τράπεζα Πειραιώς.
Αυτή  η τραπεζική συναλλαγή, είναι  καταστροφική  για τους Μερισματούχους Στρατιωτικούς.
 Το Νοέμβριο 2010, με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Β. Βενιζέλο, έγιναν διάφορες τρο­ποποιήσεις επί των συμφωνηθέντων όρων του μισθώ­ματος.
Τ όφελος της ιδιωτικής εταιρείας της PICAR (Τράπεζα Πειραιώς), είναι μεγάλο….
Το ΜΤΣ θα υποστεί  νέα ζημία περίπου 40 εκατ. ευρώ!!!!!
Όσοι τολμούσαμε τότε να μιλήσουμε, είμαστε αιρετικοί,  μας απειλούσαν , μας χλεύαζαν  και μας κολλούσαν  <<ρετσινιές>>..
Τώρα ποιος μιλά.. Κανείς. Όμως κανείς δεν δικάστηκε, για ΤΙΠΟΤΕ.
Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ
.